سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای استان هم اکنون ۷۴۰ هکتار بوده که براساس برنامه هدف گذاری شده، یعنی تا پایان سال ۱۴۰۸ باید به پنج هزار و ۵۰۰ هکتار برسد.
وی ادامه داد: در افق ۱۰ ساله از سال ۹۸ تا سال ۱۴۰۸ باید ۲ هزار هکتار از فضای روباز محصولات کشاورزی استان به واحدهای گلخانه ای تبدیل شود که این مهم با کمک دولت، سرمایه گذاری بخش خصوصی و همکاری کشاورزان و مردم امکان پذیراست.
ییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار داشت: شهرستانهای بندرعباس، حاجی آباد، میناب و رودان از مناطق مهم تولید محصولات گلخانهای درهرمزگان است که سالانه ۵۰ درصد از محصول برداشت شده از سطح گلخانههای استان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه و آسیای میانه صادر میشود.
باقر زاده همایی یاد آور شد: درسال گذشته ۱۶۴ هزارتن محصول گلخانهای درهرمزگان برداشت شد که ۴۰ درصد درهمسنجی با پارسال بیشتر بوده است؛ علت افزایش این تولیدات نیز افزایش وسعت گلخانهها به خاطر اعطای تسهیلات کم بهره، تغذیه مناسب گیاه، قیمت خوب و بازارپسندی بوده است.
کارشناسان و خبرگان بخش کشاورزی هرمزگان معتقدند کشت گلخانه ای به دلیل تاثیر فراوان در کاهش مصرف آب و نیز افزایش بهره وری محصول و کاهش خسارتهای بارندگی و حوادث غیرمترقبه به عنوان بهترین گزینه برای کشاورزان هرمزگان محسوب میشود.
علاوه بر این، باتوجه به اینکه هرمزگان دربیش از ۲ دهه گذشته با کمبود آب و خشکسالیهای طولانی مواجه بوده؛ بهترین روش برای کاهش مصرف آب و بالابردن افزایش راندمان محصول، توسعه مجتمعهای گلخانه ای در هرمزگان میباشد که در سالهای اخیر بهویژه از ۲ سال گذشته طرحهای بزرگی با حمایت دولت و همت بخش خصوصی در این زمینه به ثمر نشسته است.
کارشناسان حوزه کشاورزی میگویند که افزایش ۱۰ برابری تولید در واحد سطح و صرفه جویی در مصرف آب از مهمترین مزایای کشتهای گلخانهای به شمار میرود و این بدان معناست که بهره برداران در زمینهایی با مقیاس کوچک هم قادر به تولید میزان قابل توجهی محصول هستند.
هم اکنون محصولاتی همچون فلفلهای دلمه رنگی، گوجه فرنگی، بادمجان و خیار از جمله محصولات گلخانهای استان هرمزگان به شمار میرود که بازار خوبی از فروش این محصولات درسطح کشور به خود اختصاص داده است.
ایرنا