کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۵۰۰ واحد گلخانه تا پایان سال گذشته در این استان ایجاد و فعال شده که در هفت هکتار آن گل شاخه بریده تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰۰ واحد گلخانهای با ۱۹۰ هکتار مساحت در استان همدان ایجاد و فعال شده است، اظهار داشت: سال ۱۳۹۹ بیش از ۴۵ هکتار گلخانه در استان احداث شد و در حال حاضر نیز طرح ایجاد هشت هکتار گلخانه جدید در دست اجراست و همچنین احداث ۴۲۰ هکتار مجتمع گلخانهای دیگر نیز در مرحله برنامهریزی، مطالعه و احداث زیرساخت است.
کارشناس امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سالانه ۲.۵ میلیون گل شاخه بریده در این استان تولید میشود، گفت: تولید این میزان گل با ایجاد ۵۰ فرصت شغلی مستقیم که بیشتر شاغلین این بخش دانشآموختگان رشته کشاورزی هستند، ظرفیت مناسبی را برای رشد و توسعه اقتصادی استان فراهم کرده است.
«علیرضا ابراهیمی» افزود: حدود پنج سال پیش ۶۰ درصد گل مصرفی و موردنیاز استان همدان به صورت واردات(از دیگر استان ها) تامین میشد اما اکنون بیش از ۹۰ درصد گل مورد نیاز و مصرفی در داخل استان تولید میشود و ۱۰ درصد باقیمانده نیز شامل گل هایی است که امکان پرورش و تولید آن در داخل استان همدان وجود ندارد.
کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۵۰۰ واحد گلخانه تا پایان سال گذشته در این استان ایجاد و فعال شده که در هفت هکتار آن گل شاخه بریده تولید می شود.
وی با اشاره به مشکلات متعدد در بخش گلخانه استان همدان، گفت: افزایش چشمگیر قیمت سم، بذر، نهادهها، دستمزد کارگر و تجهیزات در کنار خسارات ناشی از کرونا، مشکلات فراوانی در مسیر تولید و پرورش گل ایجاد کرده است.
کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه از جمله مزایای کشت گلخانهای صرفه جویی ۱۰ برابری در مصرف آب نسبت به کشت در فضای باز است، افزود: افزایش ۱۰ برابری متوسط عملکرد و همچنین افزایش چشمگیر میزان بهرهوری موجب محبوبیت این شیوه کشت و ترویج و رونق آن در سطح استان شده است.
به گفته وی، به عنوان مثال میزان برداشت خیار و گوجه فرنگی در هر هکتار فضای باز به ترتیب حداکثر ۲۵ و ۶۰ تن است که این ارقام در کشت گلخانهای با افزایشی ۱۰ برابری به ۲۵۰ و ۶۰۰ تن در هر هکتار میرسد.
ابراهیمی ادامه داد: همچنین در این شیوه کشت، امکان کنترل، مدیریت و حفاظت محصول از نوسانات جوی و اقلیمی وجود دارد که جزو مزایای قابل توجه این شیوه کشت محسوب می شود.
وی گفت: از جمله دلایل خودکفایی کشور در عمده محصولات صیفی، توسعه و ترویج گلخانههاست به طوری که در ۱۰ سال گذشته محصولاتی مانند بادمجان، بامیه و گوجه فرنگی خارج از فصل در بازار یافت نمیشد.
ابراهیمی با اشاره به صادرات محصولات گلخانهای استان به خارج از کشور، گفت: صادرات محصولات گلخانهای استان همدان به خارج از کشور ابتدا و برای نخستین بار در سال ۹۷ انجام شد و سال گذشته(۹۹) نیز محصولات گلخانهای تولیدی استان به کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند کشور دیگر صادر شد.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح کشت محصولات گلخانهای استان همدان به گوجه فرنگی، خیار و فلفل دلمهای اختصاص دارد، گفت: کشت های دیگر از جمله سبزیجات برگی نیز در گلخانههای استان تولید میشود ضمن اینکه به دنبال احداث شهرک گلخانهای سبزی در همدان هم هستیم.
منبع :ایرنا